zondag 21 april 2013

Recept: Tulband van amandelmeel




Goji-tulband van amandelmeel

250 gram amandelmeel
1/2 tl baking soda (=natriumbicarbonaat) en 1 dopje (= 0,5 eetlepel) appelazijn
snufje zout
150 gram boter
3 eetlepels agave siroop*
3 rijpe bananen
3 eieren
75 gram gojibessen
75 gram pompoenpitten
50 gram ongebrande hazelnoten
3 eetlepels gepeld sesamzaad

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Meng in een kom: amandelmeel, baking soda, appelazijn, zout, boter, agave siroop. Prak de bananen er doorheen.
  3. Splits de eieren, waarbij je het eiwit in een aparte kom doet. De dooiers roer je door het amandelmeelmengsel.
  4. Klop de eiwitten in de andere kom bijna stijf.
  5. Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door het beslag (zorg dat je niet de luchtigheid verliest)
  6. Voeg gojibessen, pompoenpitten en hazelnoten toe.
  7. Schenk het cakemengsel in een ingevette tulbandvorm en strooi er de sesamzaadjes over.
  8. Bak in de voorverwarmde oven in 50 minuten gaar. 
  9. Laat de tulband even in de vorm afkoelen en keer hem daarna op een taartrooster verder af te laten koelen.
* In plaats van agave siroop kan je ook kokosbloesemnectarpoedersuiker of palmsuiker gebruiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten